Sommardag mot rasism

2006-08-09 15:49:45
UMEÅ I slutet av juli anordnade Rättvisepartiet Socialisternas ungdomsförening i Umeå en studiedag mot rasism och sverigedemokraterna.
På förmiddagen såg vi på en film om gårdagens nazister. Filmen tog upp hur dåtidens socialdemokrater och kommunister tänkte om nazismen och Hitler, hur de tänkte att de skulle kunna tämja honom och lät honom bli rikskansler.
Sedan diskuterade vi skillnader och likheter mellan dåtidens och nutidens nazister och vad dåtidens socialdemokrater och kommunister hade kunnat göra för att stoppa Hitler.
När diskussionen var avslutad åkte vi ner till stan och hade ett lyckat torgmöte där Maja Ljuslinder intervjuade Jan Hägglund om rasism och sverigedemokraterna.
En av personerna som delade ut flygblad under intervjun blev spottad i ansiktet av en rasist. Rasisten var som väntat för feg för att stå för sin handling och sprang därifrån innan någon hann ingripa.

Maja och Amanda

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!