Sparka Reinfeldts fuskarregering

2007-11-08 11:29:23
Det är uppenbart att statsminister Fredrik Reinfeldt knappast kan gräva fram en enda moderat minister, EU-parlamentariker eller statssekreterare som inte har fuskat med skatten, svart hemhjälp, tv-licensen eller svartbyggen.

Senast avslöjade är moderatparet Cederschiöld, som haft svart städhjälp i 13 år, och Reinfeldts nya statssekreterare Nicola Clase, som ”glömt” att redovisa 68 000 kronor under bordet för ett svart ombygge i hemmet.
Det är av omsorg för hela denna överklass av ”svartarbetsgivare”, rika skatteflyktingar och välmående moderater som regeringen nu tar bort skatter på ”hushållsnära tjänster”, förmögenheter, fastigheter och ”jobb” för 80 miljarder kronor.
En del av notan betalas med en plundring av a-kassan på 11-14 miljarder kronor mer än ersättningen kostar till de arbetslösa och en hetsjakt på påstått bidragsfuskande arbetslösa och sjukskrivna.
Detta trots att skattefifflet, som uppskattas uppgå till 133 miljarder kronor, är minst fyra gånger större än de mest uppblåsta skattningarna av bidragsfuskets omfattning.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!