Sri Lankas regering bryter fredsavtal

2008-01-16 12:13:20
Den 3 januari meddelade Sri Lankas regering att man även formellt bryter fredsöverenskommelsen från 2002.

Krigshökarna runt president Rajapakse påstår sig vara nära en militär seger över de tamilska tigrarna, LTTE. Detta betyder att landet i praktiken är i ett krigstillstånd.
För United Socialist Party (USP, CWI på Sri Lanka), som är motståndare till kriget och försvarar den tamilska minoritetens rättigheter, innebär hotet om ett fullskaligt krig också nya hot mot partiet.
Över 5 000 människor har dödats i militära strider det senaste året, bland dem tre tamilska parlamentsledamöter. På begravningen av det senaste offret, Maheswaran, deltog 25 000 personer. USP:s ledare Siritunga Jayasuriya uppmanade i sitt tal på begravningen till förnyad kamp från fackföreningar, arbetare och fattiga mot regeringen och dess krigshets.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!