Starkt stöd för vårdstrejken

2008-04-29 15:10:15
Vårdförbundets demonstration den 26 april samlade runt 250 deltagare.

Offensiv talade med några av deltagarna under förberedelserna. Anki Larsson och Anette Sandgren hade startat sin resa från Kiruna redan klockan sex på morgonen.
– Plakaten säger väl allt!, säger Lisa Backman från Piteå när vi frågar om vad hon tycker om strejken.
– Det känns att vi har ett starkt stöd, det gör det lättare att kämpa.
Annika Larsson, också hon från Piteå, lade till:
– Det är underligt att det är samma begränsning till att få vård under sommarmånaderna, som nu. Men då sägs det inget om att situationen skulle vara samhällsfarlig.

Många slöt upp

Rättvisepartiet Socialisterna delade ut stöduttalande till de strejkande.
När marschen gick genom staden slöt många upp i tåget. Talkörer som ”Vi jobbar för livet – ni tar oss för givet” ekade mellan husen på Storgatan.
När tåget stannade vid Åhléns  var det säkert gott och väl 300 deltagare som stannade och lyssnade till talen. Katarina Johansson, Ordförande för vårdförbundet i Norrbotten, sa:
– Vår enighet och kampvilja är stark och med allmänhetens stöd så ska vi visa att arbetsgivarna inte kan ta oss för givna!

Signe Engström

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!