Stockholm laddar inför protestdagen den 9 april

Den 18 april 2021 var det omkring 160 protester landet runt. Den 9 april i år samlas det till nya manifestationer (Foto: Offensiv).

av Vilgot Karlsson // Artikel i Offensiv

Torsdagen den 17 februari samlade nätverket Nej till Marknadshyra – Ja till en social bostadspolitik till ett digital samordningsmöte för alla i Stockholmsområdet.

Nyligen lanserade nätverket sin bostadspolitiska plattform ”Rädda Hyresrätten” för valåret 2022, med målet att fortsätta kampen för allas rätt till en bostad, eftersom det är en social rättighet, inte en handelsvara.
Plattformen kräver bland annat sänkta hyror, att Allmännyttan återupprättas, att det byggs fler hyresrätter, en klimatomställning av bostadspolitiken samt ett stopp på ombildningar, utförsäljningar och bostadsspekulation.

En ny riksomfattande protestdag kommer att hållas den 9 april, och mötet i torsdags fokuserade just på den lokala samordningen i Stockholm samt vilken form protesten skulle ta.
Det diskuterades om vi skulle arrangera ett stort antal lokala torgmöten som den 18 april 2021 eller en jättedemonstration likt den vi samlade till den 18 september.
Det var många entusiastiska mötesdeltagare som uttryckte en iver över att komma ut på gatorna och kampanja, mobilisera och propagera inför den 9 april, och det är precis den kreativa energi som behövs!

Det finns inga gränser för vilka metoder varje lokalgrupp väljer att ta till för att nå ut till varenda hyresgäst i hela Stockholm. Till slut beslutade vi att kombinera fjolårets demonstrationsformer, med planen att hålla ett stort antal lokala manifestationer runt om i Region Stockholm och sedan mötas för en samlad stor demonstration i centrala Stockholm.
Nu tar vi kampanjen ut på gator och torg, trappuppgångar och arbetsplatser, och taggar till inför den stora bostadskampsdagen den 9 april!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!