Stockholm: RS vinner mot Boultbee

2008-01-23 12:02:56
Boultbee, ett multinationellt bolag som nyligen köpte tio av Stockholms köpcentrum, har försökt förbjuda organisationer i sina gallerior. Rättvisepartiet Socialisterna har drivit kampanj mot beslutet och nu tvingas Boultbee att backa.

– Det blir stopp i dörren på en gång. Det är en kommersiell yta för kommersiell aktivitet, inte för politisk eller religiös aktivitet, sade Nicholas Rutter, pressansvarig för Boultbee Sverige, till DN den 1 december.
Det finns inget stöd i grundlagen för något sådant beslut.
– På en offentlig plats har man rätt att utan tillstånd dela ut och sälja tryckta skrifter, säger Annelie Granstedt på Stockholmspolisens tillståndsenhet (DN.se 080122).
– Har de tillåtelse av polisen måste de få stå där. Vi tänker inte göra något som inskränker på Sveriges rikes lagar, säger Ulrika Lagerkvist, pressansvarig på Boultbee (DN.se 080122).

Sebastian Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!