Stoppa attackerna mot elev- och studentledare

2006-10-11 15:10:18
För några månader sedan strejkade mer än 600 000 elever och studenter i Chile.
De protesterade mot klass-orättvisor inom motsvarande gymnasieskolan.
Eleverna ockuperade hundratals skolor och fick med sig studenterna i kampen.
Kravet var gratis utbildning till alla och att privatiseringarna av utbildningen ska stoppas.
Myndigheterna svarade strejkerna med att tillsätta en kommission som skulle utreda framtidens utbildning. Men den kommissionen har ännu inte haft sitt första möte. Det vara bara en manöver i syfte att vinna tid och ge myndigheterna en chans att slå tillbaka, vilket man gjort genom att avstänga de som stod i spetsen för strejkrörelsen.
Ett exempel är Simón Sepúlveda, från huvudstaden Santiago, som suspenderats från sin skola. Ett annat är att tio studenter och en lärare har avstängts vid ett privat universitet som drivs av Chiles kommunistparti!
Stoppa repressionen mot elever och studenter. Skicka protester till: Chiles utbildningsminister Yasna Provoste, e-post: 600mineduc@mineduc.cl

Socialismo Revolucionario
(CWI i Chile)

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!