Stoppa attackerna på arbetslösa och sjuka

2007-11-28 14:07:27
Septemberalliansen höll en manifestation mot regeringen på Mynttorget den 21 november. I riksdagshuset bakom demonstranterna fattades samtidigt beslut om den budget som innehåller nya attacker på sjuka och arbetslösa.

Clara Axtelius, Gabriella Rooth och Ellinor Ericsson Berggren går på Globala gymnasiet:
– Vi är här för att stärka protesterna mot regeringen. Vi hade hoppats på att det skulle komma fler från vår skola, med tanke på responsen när vi kampanjade. En vanlig kommentar när vi delade ut flygblad var ”En massprotest – vad bra!”, förklarar Ellinor.
– Det är synd att alla de som var med den 18 september inte kommer. De som inte är här missar en väldigt bra protest, trots kylan, säger Clara.
Gabriella förklarar att detta bara är början:
– Vi har bildat en Elevkampanjengrupp på skolan, med vilken vi kommer att ha regelbundna träffar framöver. Nästa vecka är temat ”Vad är marxism.?” Jag är säker på att det blir stort, då nyfikenheten på socialism är stor på skolan.
Joel Eriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!