”Stoppa Bush – USA ut ur Irak”

2007-01-31 13:04:17
Lördagen den 27 januari demonstrerade hundratusentals människor runt om I USA mot Irakkriget och Bushs upptrappning. Den största demonstrationen ägde rum i Washington D.C., där nära 500 000 demonstrerade enligt arrangörerna United for Peace and Justice.

Demonstrationerna i lördags sammanföll med att kongressen (Senaten och Representhuset) öppnade. Efter valet 2006 har demokraterna en majoritet i kongressen.
Över 60 procent av de tillfrågade vill att den nya kongressen ska stoppa finansieringen av Bushs upptrappning. Men demokraterna nöjer sig med att protestera i ord, vilket har fått många krigsmotståndare att ilskna till.
Antikrigsrörelsen kan inte sätta sitt hopp till demokraterna.
Demonstrationerna den 27 januari visar antikrigsrörelsens potential och möjligheter. Nu gäller det att mobilisera till demonstrationerna den 17-24 mars, på 4-årsdagen av kriget.
Dan DiMaggio

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!