”Stoppa den omänskliga flytingpolitiken”

2006-08-11 19:22:55
LULEÅ Lördag den 22 april hölls en demonstration i Luleå mot den omänskliga flyktingpolitik.
Trots den nya asyllagen lever många fortfarande under hot om utvisning till diktaturer eller krigszoner. Demonstrationen anordnades bland andra av flyktingar från flyktingförläggningen i Harads och kring 50 personer deltog.
– Brotten mot asylrätten leder till allt fler gömda flyktingar som hotar att bli en ny låglönegrupp som pressar ned lönerna för alla arbetare. Därför borde alla fackföreningar stödja kravet på en flyktingamnesti och kämpa för att återinföra asylrätten, sa Jonas Brännberg från Rättvisepartiet Socialisterna, som var en av talarna.

Karin Wallmark

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!