Stoppa höjningen av SL-kortet!

Vem har råd när allt blir dyrare och inkomsterna samtidigt krymper? (Foto: Tom Björkstedt / Flickr CC)

av Offensiv

Resenärerna ska betala för MTR:s fortsatta vinster och högerns nedskärningspolitik. Månadspriset på SL-kortet ska höjas med 29 kronor till 999 kronor, enligt ett budgetförslag.

Känt sen tidigare ska busslinjer dras in och avgångar göras färre. För klimatet och alla oss som drabbas hårdast av levnadskostnadskrisen är ännu högre priser för rätten till staden och att kunna ta sig till och från jobb, studier med mera ett dråpslag.
Nu krävs aktiv kamp och mobilisering – särskilt då högerns alla attacker mot och nedskärningar på kollektivtrafiken och dess anställda har inneburit att trafiken blivit helt opålitlig, med drastiska förseningar, försämringar, inställda avgångar med mycket mera.

Skiftet har startat en kampanj för ett ”Sverigekort”, liknande det som infördes i Tyskland förra året och nu har permanentats med ett ”Tysklandskort”. Sverigekortet skulle kosta 10 kr per dag, alltså 300 kronor per månad. Det är ett steg i rätt riktning.
Nästa protest för kollektivtrafiken blir den 23 september i Stockholm, som arbetarna inom kollektivtrafiken kallar till där de bland annat kräver sänkta biljettpriser – slut upp!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!