Stoppa Israels terrorkrig

2006-08-09 16:42:38
Som om inte närmare 500 dödade civila, varav en tredjedel barn, tusentals skadade och en halv miljon flyktingar vore nog, driver nu Israel efter en veckas terrorbombning alla libaneser söder om floden Litani från sina hem. Samtididgt invaderar tusentals israeliska soldater södra Libanon.

”Förstörelsen är enorm och dödstalen växer – för en halvtimme sedan dödade en bomb i Ekkar (i norr) 20 människor…Se på förstörelsen av all infrastruktur…Vi är under belägring från alla håll – luften, havet och marken. Det är omöjligt att förflytta sig och alla regioner är isolerade från varandra och hela landet från resten av världen.Israelerna har getts grönt ljus (av USA) att fortsätta och kommer inte att sluta förrän större delen av landet drivits under jord”, rapporterar en socialist från Beirut.
Samtidigt uttalar USA:s utrikesminster Condoleezza Rice med ett iskallt förakt för människoliv imperialismens position: ”vi vill inte ha en för tidig fred”. Medan Kofi Annan och västeuropeiska politiker, som Sveriges utrikesminister Jan Eliasson, inget annat gör än att hycklande vrida sina händer inför Israels ”oproportionerliga våld”, hotar ett nytt storkrig.

Demonstrationer

Rättvisepartiet Socialisterna, som i lördags deltog i några av de första svenska demonstrationerna mot Israels terrorkrig i Stockholm, Göteborg och Piteå, och uppmanar alla Offensivs läsare att efter bästa förmåga ta initiativ till och delta i nya protester, liksom i Umeå kommande lördag. För mer info, se www.socialisterna.org.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!