”Stoppa kärnkraften”

2011-03-17 14:51:00
Stockholm Onsdagen den 16 mars hölls en spontan protest mot kärnkraft på Sergels torg med några hundra deltagare. Det var en bra stämning och många äldre personer deltog. Vissa hade tagit med gamla  flaggor med texten ”Atomkraft? Nej tack!”. Knappar som vi tryckt upp med samma text var slutsålda efter bara en halvtimme.

Tyvärr deltog inte lika många ungdomar men förhoppningsvis kommer intresset och medvetenheten öka när det gäller kärnkraftsfrågan och inspiration spridas från de stora protester som ägt rum i Tyskland. Det hölls även liknande protester på ett 20-tal platser runt om i Sverige.

En av dem som talade på demonstrationen på Sergels torg var Akko Karlsson från Miljöpartiet som sa:
“Avvecklingen måste börja, vi kan inte överlämna detta på framtidens generationer. Det är 3 000 generationer som kommer få ta hand om avfallet”.

Det är nu tänkt att det ska hållas demonstration på Sergels torg samt andra platser varje onsdag mellan 18.00 och 19.00.

Sara Lindelöf

Göteborg På Järntorget i Göteborg genomfördes igår (16/3  en manifestationen mot kärnkraft. Denna icke förnybara energikälla ger flera negativa konsekvenser på miljö och människor. I den senaste jordbävningskatastrofen i Japan har vi dessutom bevittnat kärnkraftverkens sårbarhet. 
Manifestationens budskap var tydlig: avveckla kärnkraftverken och satsa på förnyelsebara energikällor som vind, vatten och sol. 
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) deltog i protesten.
RS kräver även en demokratiskt planerad ekonomi under arbetarkontroll där resurser satsas utifrån människans och miljöns behov.

 
Minela Mahmutovic

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!