Stoppa kriget mot palestinierna

2006-09-12 21:44:14
I måndags kom det väntade beskedet att Hamas accepterat att bilda en ny samlingsregering tillsammans med president Mahmoud Abbas Fatahparti. Den nya regeringen har kommit till stånd efter Västs blockad och påtryckningar.

Samtidigt fortsätter Israels belägring av Gaza och arresteringar av palestinska aktivister.
Gaza är världens mest tättbefolkade område. De bor drygt 1,3 miljoner människor på en yta som inte är större än Haninge kommun.
Efter en lång tid av blockad och månader av belägring är situationen i Gaza katastrofal.

Mänsklig katastrof

Broar, vattenreservoarer, reningsanläggningar, jordbruksenheter, bostäder, officiella byggnader och fabriker till ett sammanlagt värde av 46 miljoner dollar har bombats sönder sedan israelisk militär inledde sin offensiv mot Gaza i juni. Närmare 250 palestinier har dödats, en femtedel av dödsoffren är barn.
I helgen meddelade den israeliska regeringen att man nu även övergett planerna på ett tillbakadragande från delar av den ockuperade Västbanken. Men även utan ett tillbakadragande har Västbankens delning fullbordats genom bygget av apartheidmuren och de många bosättningarna.

Per Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!