Stoppa plundringen av Kongo

– De som har makten är ansvariga, regeringar och bolag i USA, Sverige och andra Västmakter, och även Kina, berättar Sebastien Keti, Kefi Keti och Remi Bolama.

av Per-Åke Westerlund // Artikel i Offensiv

– Vi försöker väcka medvetenhet om vad som händer i Kongo. Landet plundras på naturresurser och risken för ett nytt stort krig är stor.
– Det finns sju miljoner internflyktingar inom landet, en ökning med en miljon de senaste månaderna.
Det var budskapet på en demonstration i Stockholm lördag 6 april. Här är några röster:

Sebastien Keti, Kefi Keti och Remi Bolama:
– Vi är här för att kräva rättvisa, att alla har lika värde. De som har makten är ansvariga, regeringar och bolag i USA, Sverige och andra Västmakter, och även Kina.

Nicole Makakala, Afi Komba och Viola Kanku.

Nicole Makakala, Afi Komba och Viola Kanku:
– Vi vill sprida kunskap om att Kongo plundras. Miljoner är flyktingar och striderna ökar. Varifrån vapnen kommer, till exempel från Sverige. Sverige är inte neutralt.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!