Stoppa Preemraffs utbyggnad

Ett utbyggt Preemraff vore ett brutalt slag mot klimatet (Foto: Vilgot Karlsson).

av Offensiv

Under tisdagen den 10 mars inleddes de tre dagar långa förhandlingarna i Mark- och miljööverdomstolen om huruvida Preem ska få tillåtelse att bygga ut sin oljeanläggning eller inte. Om det godkänns skulle det vara ett dråpslag mot allt vad miljö- och klimatåtgärder heter.

I Stockholm, Lund och framför allt Lysekil – där Preems oljeraffinaderi ligger – ägde det samma tisdag också rum protester och demonstrationer. 
Hundratals uppges ha deltagit i Lysekil, där det under dagen hölls en manifestation i centrum innan de marscherade iväg mot Preemraffs anläggning. Där överlämnade de ett protestbrev undertecknat av bland andra Greta Thunberg och planterade ett symboliskt träd.
I Stockholm deltog uppåt 300 på en manifestation under tisdagskvällen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!