Stoppa rasism och homofobi – Stoppa EDL:s marsch

2012-07-25 13:50:54
Två veckor efter årsdagen av Behring Breiviks terror och massaker i Norge ifjol vill rasister med liknande åsikter genomföra en marsch i Stockholm.
Det är English Defence League (EDL) som planerar en marsch den 4 augusti – samma dag som Prideparaden!
Den högerextremistiske massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik deltog själv i några av EDL:s första marscher i England 2009.
Deras gemensamma ideologi är att hata och föra krig mot islam och muslimer. EDL har även varnat för att liknande dåd som Breiviks kan ske i England.

EDL står för gatuvåld, som också har riktats mot fackföreningar. I november ifjol angrep de kontoret för Unite, Storbritanniens största fackförbund, i nordvästra England.
Under generalstrejken i England i november förra året utfärdade flera fackförbund varningar för att EDL skulle attackera strejkvakter.
EDL:s försök att få stöd bland hbt-personer genom att kritisera islamistiska homofober har misslyckats. Rasister och nazister har gång på gång angripit hbt-personer, senast på Pride i Uleåborg i Finland förra veckan.
Rasismens mål är att splittra arbetare och ungdomar, vilket gör det lättare för makthavare och kapitalister att genomföra attackerar på levnadsstandard och rättigheter.
I kampen mot privatiseringar och försämringar behövs istället gemensam kamp underifrån. Mot högerpolitik och rasism – för jobb, bostäder, utbildning och rättvisa för alla.

Läs också: Rasistiska EDL planerar marsch i Stockholm

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!