Stoppa rasismen och hetsen mot förorterna

–Vi som bor i Jordbro har sett högerpartiernas politik i verkligheten. Kulturhuset revs och över 20 föreningar tvingades flytta till sämre lokaler eller blev hemlösa. Så ser er politik för förorterna ut i verkligheten.

Det sa Robert Bielecki, trea på Rättvisepartiet Socialisternas lista i Haninge, på en manifestation utanför Haninge kommunhus i måndags.

Robert var en av flera talare som varnade för rasismen och hetsen mot förorterna i årets valrörelse. En valdebatt mellan partierna i kommunfullmäktige hade utannonserats, men bara 3-4 politiker syntes till.

– Den här valkampanjen har sett fler rasistiska utspel än någonsin. Sverigedemokraterna hyllas av Moderaterna och högerpartierna tävlar om att lägga förslag som pekar ut boende i förorterna, som kallas ”utomnordiska”, som kriminella. Men även Socialdemokraterna med sina förslag om en maxgräns för andelen ”utomnordiska” i bostadsområden går i samma riktning, sa Mattias Bernhardsson.

Vi vet att det är deras högerpolitik, med ökade klyftor och nedmonterad välfärd, som måste brytas. Förorterna måste rustas upp och det finns resurser att göra det, sa Mattias.■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!