Stoppa rasistiska sd

2008-07-23 14:54:55
sverigedemokraterna har i de senaste opinionsundersökningarna fått över fyra procent och har siktet inställt på att nå riksdagen år 2010. Sd har inte något fotfäste eller stöd i de norra delarna av Sverige, så nu satsar man på en Norrlandsturné där man ska genomföra torgmöten för att sprida sin rasisti­ska propaganda. Den 5-6 augusti  håller man torgmöten i Umeå, Piteå och Luleå.
Sd:s politik är farlig för invandrare, antirasister, socialister m fl, därför att deras politik öppnar upp ett spelrum för rent nazistiska organisationer. Vi får inte ge sd och nazistgrupper detta spelrum i Norrbotten och därför måste vi bekämpa dem till varje pris.
Rättvisepartiet Socialisterna och Elevkampanjen driver aktivt ”Sänk rasismen”, och kommer att protestera mot sd:s talarturné.

att vända rasisterna ryggen ger dem bara fritt spelrum. Sd:s nazistkopplingar och rasistiska politik måste avslöjas offentligt. Sd rider på vågen av missnöje och pekar ut invandringen som orsaken till försämringar i till exempel skola och vård. Men det verkliga ansvaret ligger hos de politiker som de senaste åren har genomfört nedskärningar och som har omfördelat pengar från den offentliga sektorn till re­dan rika storföretag.
Enskilda våldsaktioner är inget som kan stoppa rasismen. Det som behövs är massprotester underifrån och kamp mot den nyliberala politik som ökar samhällsklyftorna och i och med det göder rasistiska och nazistiska grupperingar. Kampen mot sd måste ske nu, innan de har fått ett fotfäste i Norrland.

Johanna Evans

Protestera mot sd

UMEÅ: 5 augusti kl 12:00, Stortorget. Arr: RS tillsammans med övriga i Enad vänster och Vänsterpartiet.
LULEÅ: 6 augusti kl 13:00,  Smedjan. Arr: RS och Elevkampanjen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!