Stoppa utvisningarna till Irak – återupprätta asylrätten

2011-02-23 16:37:39
Kvällen den 15 februari kl 23.00 samlades aktiva i Asylrörelsen och Aktion mot deportation utanför Sagåsens flyktingförvar i Kållered utanför Göteborg. Att detta skulle bli den största blockaden hittills stod klart redan dagarna innan den sattes i verket. 150 aktivister fanns på plats.

”Den som flyr har inget val, ing­en människa är illegal” och ”Åt­erinför rätten till asyl”, ekade talkörerna och polisen såg förvånade ut över blockadens storlek.
Det tog polisen fem timmar att bryta upp blockaden och fle­ra blev gripna.
Innan natten var slut hade 16 personer gripits, 90 personer hade omhändertagits och bussats iväg.
Trots detta organiserade Aktion mot deportation en demonstration inne på Landvetter flyg- plats. I vänthallen informerades passagerare om att det pågick en massutvisning till Irak och att en av de som hade utvisats tre veckor tidigare hade gripits, torterats och nu lever gömd som internflykting.
Några timmar senare på kvällen demonstrerade 200 personer spontant mot massutvisningar­na och mot polisens ingripande.

RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!