Stoppa utvisningarna – värna asylrätten

Landet runt ägde protester rum mot den inhumana flyktingpolitiken (Foto: Anders Wemmert).

av Anders Wemmert, Johannes Lundberg, RS Borås // Artiklar i Offensiv

MALMÖ: Söndagen den 24 november samlades ett 50-tal personer på Möllevångstorget i Malmö för att protestera mot regeringens asylpolitik. Det var ”Vi står inte ut längre” som kallat till protest i Malmö och på över 70 andra platser i landet. 
I ett av de tal som hölls av en ungdom från Afghanistan, som också är ordförande i Ensamkommandes förening i Malmö, uppmanades regeringen att omedelbart riva upp den ”tillfälliga” lagen som antogs 2015, att ge alla ensamkommande asyl och permanent uppehållstillstånd samt att värna asylrätten.
Rättvisepartiet Socialisterna stödjer självklart dessa krav och uppmanar samtidigt till organisering på arbetsplatser, skolor och bostadsområden till kamp mot rasism och kamp för att stoppa jakten på flyktingar.
Anders Wemmert

BORÅS: Cirka 50 slöt upp för att delta på manifestationen i Borås den 24 november mot den inhumana flyktingpolitiken.
Kim Lindberg, aktiv i Refugees Welcome, hade tagit initiativet. Talare var Ida Legnemark från V och Birgitta Svensson från Agape. 
– Vi vill ha bättre och mänskligare asyllagar, sa Birgitta. 
– Vi måste tillsammans göra rösten hörd för en human flyktingpolitik i Sverige och få en bred politisk uppgörelse kring en human flyktingpolitik, sa Ida.
RS Borås

GÖTEBORG: Under söndagseftermiddagen samlades människor i en ljusmanifestation på Gustav Adolfs torg i Göteborg som ett led i en landsomfattande protest mot den tillfälliga asyllagen.
Nätverket ”Vi står inte ut” hade utlyst en landsomfattande manifestationsdag söndagen den 24 november.
Syftet är att uppmärksamma hur den tillfälliga lagen bryter mot de mänskliga rättigheterna, hur lagen inte tar hänsyn till flykt från krig, tortyr, förföljelse, tvångsrekrytering, tvångsgifte, sexslaveri och annan utsatthet.
Johannes Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!