Stoppa våldet

2007-10-17 14:19:07
Dödsmisshandeln förra helgen är en av flera allvarliga varningssignaler i dagens Sverige.
Många år av nedskärningar och högerpolitik har öppnat vägen för en comeback för reaktionära idéer och handlingar: våld, rasism, kvinnoförtryck. De är ett uttryck för osäkerhet om framtiden och ökade klyftor i samhället.

Elevkampanjen kämpar för:
  • Ökad trygghet med fler fältassistenter och ökat stöd till nattvandringar som Lugna Gatan. Unga ska kunna känna sig trygga både i skolan, på gatan och hemma.
  • Fler lärare och elevvårdande personal i skolan. En plan för upprustning av förorterna och deras offentliga service.
  • Fritidsgårdar i alla stadsdelar.
  • Gratis kollektivtrafik.

Det finns resurser att genomföra en stor upprustning av ungdomars och arbetares villkor. Men istället tar högerregeringen pengar från sjuka och arbetslösa för att ge till de redan rika.

Det ökade våldet mellan ungdomar sker inte bara ute i förorterna utan även i innerstan.
Gatuvåldet är inte en isolerad företeelse till så kallade problemförorter utan sker överallt. Att hävda sig, kaxa upp sig och slå sig fram är en del av det samhälle vi lever i idag.
Dessa problem är inte lätta att lösa, fler poliser och längre straff kommer inte att lösa problemen, i USA finns både dödsstraff och betydligt fler poliser, men våldet är inte mindre för det.

Mobbning och våld är en del av dagens kapitalistiska samhälle som bygger på konkurrens, endast en bråkdel av alla kan ”lyckas”. Staten mobbar de som blivit sjukskrivna som fuskare, flyktingar stämplas som illegala av staten.
Mobbning är en integrerad del av samhället, det gör att det inte är en slump att det som skett kunde hända.
Vi kämpar mot våld men även mot det samhälle som lägger grunden för våldet. Utan hierarkier och utan samhällsklasser skulle grunden för mobbning och rasism försvinna.
Därför kämpar vi för ett demokratiskt socialistiskt samhälle!


Ur Elevkampanjens flygblad fredagen den 12 oktober

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!