Storstrejk nästa mot Orbán?

2019-01-09 11:36:06
Lördagen den 5 januari genomfördes på nytt en massiv demonstration (minst 10 000 deltog) i den ungerska huvudstaden Budapest mot Orbánregeringens auktoritära förändringar av rättssystemet och den nya ”slavlagen” som ger arbetsgivare rätt att kräva 400 övertidstimmar per anställd och år, mot dagens 250. Under samma dag genomfördes liknande demonstrationer på andra orter. Kampens nästa steg kan bli strejk.
Landets största fackliga centralorganisation MASZSZ hotar nämligen med generalstrejk den 19 januari om inte regeringen backar.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!