Stort stöd för krav mot våldtäkter

2006-08-11 18:54:32
Som en fortsättning på demonstrationerna mot våldtäkter på Södermalm och i Husby bedriver Elevkampanjen en namninsamling med krav på åtgärder från kommunens politiker.
Kraven ska lämnas in till stadsdelsnämndernas politiker den 17 och 18 maj.

Emil Johansson på Kunskapsskolan har själv samlat in över 700 namn vid det här laget.
– Jag frågar folk i tunnelbanan och på stan. Det är lätt, nio av tio skriver på. Den vanligaste kommentaren är att det är bra att vi kämpar på. De tycker att det är bra att jag som kille aktiverar mig.

Vad får dig aktiv?
– Det är fel att det sker så mycket våldtäkter. Jag har inte sett någon förändring till det bättre så jag får väl själv vara med och förändra!

Vad vill du uppnå?
– Politikerna måste göra mycket mer. Det viktigaste kravet tycker jag är självförsvarsutbildning i skolor och på arbetsplatser.

Resurser fattas

Ett annat krav är fler elevvårdande personal till skolan, som har tid att se eleverna och ingripa i tid.
Det finns skolkuratorer endast vid 41 procent av samtliga grundskolor i Stockholm stad och skol-psykologer på 61 procent av grund-skolorna.
Statistik över de privata skolorna saknas, men i de kommunala har varje kurator ansvar för i snitt 820 elever och varje skolpsykolog för uppskattningsvis 1 000 elever.
Rättvisepartiet Socialisterna stödjer Elevkampanjens namninsamling och ställer upp med dessa krav i valet.
RS har konkretiserat kravet på höjda kvinnolöner till att alla kommunalt anställda ska ha minst 17 000 kronor som lägsta lön och en lönetrappa som ger en slutlön på minst 22 000 kronor.

Höj lönen!

Vänsterpartiet i Stockholms kommun kräver bara 16 000 kronor i minimilön. Deras krav räcker inte och de har inte heller gjort tillräckligt för att förverkliga dem när de faktiskt har suttit och styrt kommunen de senaste fyra åren.

Elin Gauffin

Protester
vid överlämning av kravlistan

17 maj – samling på Medborgarplatsen kl 17.00
18 maj Husby Träff kl 18.00

Ladda ner namninsamlingen på
www.socialisterna.org/ek

Läs där även Elevkampanjens kommentar till tingsrättens friande av en kille som kallade sin klasskamrat för hora.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!