Strejk på Västbodaskolan

2007-05-16 13:24:03


Den 26 april demonstrerade elever och föräldrar för Västbodaskolan, nu tar kampen ett nytt steg med skolstrejk 22 maj.

Alla barn på Västbodaskolan i Farsta är uttagna i strejk tisdag den 22 maj. ”Loppet är inte kört!! Vi måste hjälpas åt för att göra en massiv insats”, skriver föräldrarna i aktionsgruppen Bevara Västbodaskolan.

Högeralliansen i Stockholms stadshus diskuterar nedläggning av 15 kommunala skolor. I planen ingår att snabbt köra över berörda föräldrar, barn och personal. Det visas av Västbodaskolan, där stadsdelsnämnden tog beslutet bara en dryg vecka efter att förslaget blivit offentligt.
Detta trots massiva protester från alla berörda, med 11 000 insamlade namn mot nedläggningen och en demonstration med 800 deltagare.

Kampen fortsätter

Föräldrarna fortsätter nu kampen. De oroas över att barnen ska tvingas byta skola och i många fall passera Farsta centrum, ett av landets största köpcentrum, på sin skolväg. De ser hur en skola med 320 elever och inarbetade personalgrupper slås sönder.
– Vi arbetar hårt med att samla in namn för en folkomröstning och med att få med alla i strejken, säger Diana Reybekiel, samordnare i aktionsgruppen.

Per-Åke Westerlund
Strejk tisdag 22 maj
samling: Mulleparken, Farsta 10.00
avslutning: skolgården 13.30
Skicka stöduttalanden till Aktionsgruppen Bevara Västbodaskolan, diana@reybekiel.com

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!