Strejken i fokus på RS partistyrelse

2008-05-15 15:08:16
Rättvisepartiet Socialisternas partistyrelse hade möte den 10-11 maj. Mycket av diskussionerna handlade om vårdstrejken. Det var flera som rapporterade om hur bra det går i RS stödkampanj för vårdstrejken.

Elin Gauffin sammanfattade vilka effekter olika resultat av strejken skulle kunna få:
– Strejken visar hur snabbt situationen kan förändras, men också att kampen måste spridas för att vinna.
Bland övriga kampanjer finns kampen för bättre miljö som är en stor fråga i Umeå, Asylrörelsen 2008 som är mest aktiv i Västsverige, och Sänk Rasismen-kampanjen, som behövs på många ställen runt om i landet, men som blir mer och mer akut i Skåne. De viktigaste lokala kampanjerna just nu är kampen mot privatiseringar i Luleå och kampanjen inför Järva Sociala Forum i Stockholm.
Rättvisepartiet Socialisterna behöver fler medlemmar och genom vårt stöd till strejken har vi fått flera nya intresserade.
Flera talare poängterade att det är viktigt att följa upp dessa kontakter och att de inte glöms bort på grund av de många kampanjer vi driver.

Ekonomi

Partistyrelsen diskuterade också läget i partiets ekonomiarbete. RS får nu in mer pengar än någonsin på medlemsavgifter. Det är förstås väldigt bra, men vi ligger lite efter vad gäller de bidrag vi får in på andra sätt, t ex när vi är ute och säljer tidningar eller knackar dörr, jämfört med 2007. Mötesdeltagarna hade ett flertal idéer om hur vi kan höja våra ekonomiresultat.
På söndagen låg fokus på den ekonomiska krisen i världen, där många olika faktorer påverkar varandra och gör att inflationen ökar och matpriserna slår nya rekord.
– Den globala marknaden är i en förtroendekris och det gäller både finansmarknaden och mat, sade Per-Åke Westerlund.
– Det är troligast att USA kommer att behöva förstatliga majoriteten av Wall Street-bankerna inom loppet av 2-3 år. Det innebär inte i sig en vänstersväng, förklarade Laurence Coates.
Sommarens och höstens tre stora höjdpunkter blir sommarlägret den 1-6 juli, CWI-skolan i Belgien den 4-9 augusti och European Social Forum i Malmö den 17-21 september.
Det hölls också en kort diskussion om kampen för demokrati och mänskliga rättigheter i Kina. Partistyrelseinsamlingen gav 7 351 kronor.
Som alltid avslutades partistyrelsemötet med att vi sjöng Internationalen.
Sebastian Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!