Succé för ”lilla valrörelsen” i Haninge

Stormötet som RS Haninge anordnade skickade också sin solidaritet till aborträttskampen i USA (Foto: Natalia Medina).

av Robert Bielecki // Artikel i Offensiv

Rättvisepartiet Socialisterna bygger nätverk, kampanjer och motstånd tillsammans med hyresaktivister, välfärdsanställda och klimatkämpar hela tiden. Vi är ute på gator och torg flera gånger i veckan för att sprida och bygga såväl vårt eget parti som våra kampanjer. Under ”lilla valrörelsen” i Haninge ökade vi takten.

I tio dagar har Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge haft något som vi kallar för ”lilla valrörelsen”. Det innebär att vi varje dag under dessa tio dagar har varit ute på mornar, eftermiddagar och kvällar för att sprida vår socialistiska politik.
Vi har kunnat informera om alla kampanjer och frågor vi har drivit i Haninge sedan förra valet – stoppat skogsavverkningar, räddat fritidsgårdar, stoppat nedläggning av nattdagis, vunnit tillbaka friskvårdsersättning för kommunanställda, förhindrat nedskärningar på förskolan för att nämna några saker som vi har gjort tillsammans med andra.
Det var en succé, med otroligt bra respons. Utöver att vi delade ut över 9 000 flygblad i brevlådor runtom i Haninge samlade vi också in 5 622 kronor till kampen. 140 Offensiv och över 20 nya prenumeranter såldes, och flera nya intresserade till att bli medlemmar tillkom.

Flera sa att ”Självklart röstar jag återigen på Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge kommunval”. Och ett socialistiskt alternativ är mer nödvändigt än någonsin när även V har kraschat in i militarismen och borgfreden med sitt stöd till 2 procent av BNP till ”försvaret”.
Vi är de enda som kandiderar på arbetarlön, där hela överskottet för arvoden går direkt till kampen. Vi är megafonen inne i kommunfullmäktige för kampen vi bygger och stöttar utanför. Vi är folkets spioner, som direkt informerar och bygger upp ett motstånd när nedskärningar eller andra försämringar planeras. Därför behövs vi i kommunfullmäktige.

Rösta på Rättvisepartiet Socialisterna i kommunvalet i Haninge den 11 september.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!