Sundsvall: ”Förtroenderåd” stoppar inte nedskärningarna

2010-05-20 22:05:01
Det nya landstingsrådet Strömqvist (S) i Västernorrland planerar att starta ett ”Förtroenderåd”. Hennes idé är att detta råd ska vara sammansatt av tjänstemän, fackliga företrädare och personal. Bakgrunden är den ”förtroendeskada” som nedskärningar och alla skandaler vid Sundsvallssjukhus har åsamkat politikerna.

Det är nedskärningarna och att personalen körs över som har orsakat en befogad förtroendekris.
Det enda som skulle bota ”förtroendeskadan” är att politikerna ri­ver upp nedskärningarna och spar- kar ut de dyra konsulterna, men in­get av partierna i landstinget är beredda att göra detta. De stödjer alla sparkraven, de har bara lite olika förslag på hur det ska skäras ner.
Nyligen avslutade förhandlingar-na med facken på Sundsvalls sjukhus. Det ser ut som om det är runt 425 personer som förlorar jobben. Några av dessa har fått avtalspension och slipper ställa sig i arbetslöshetskön.
För att klara verksamheten un­der sommaren har flera uppsagda fått förlängd arbetstid.
Den nya organisationen ska enligt planen sjösättas den 30 augusti.

Det är på grund av den totala bristen på alternativ för oss som vill kämpa för att försvara vården och stoppa nedskärningarna som Rättvisepartiet Socialisterna (RS) kommer att ställa upp med en lista i landstingsvalet. Vi vill använda valet till att föra fram behovet av kamp för att stoppa nedskärningarna och rädda vården.
Per Johansson
RS:are och sjuksköterska i Västernorrlands landsting

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!