Sundsvall: Slipsfascister från AfS buades ut

2018-08-22 20:47:57

foto: RS Sundsvall
Låt aldrig rasister och nazister stå oemotsagda.

Om det inte vore för allvaret i ”det bruna” som skulle följa var det nästan skrattretande när det rasistiska partiet Alternativ för Sverige (AfS) inledde sitt torgmöte i Sundsvall lördagen den 18 augusti med struttig svensk schlagermusik från 1930-talet – fascismens genombrottstid i Tyskland som öppnade dörren till ”Katastrofen” och miljontals människors död och som är decenniet i AfS våta drömmar. 

Rättvisepartiet Socialisterna varnade tidigt för att SD:s inmarsch i riksdagen och de etablerade partiernas (från S till M) vändning till en hårdare och omänskligare flyktingpolitik skulle höja självförtroendet och ge luft under vingarna till våldsamma nazistiska grupperingar. 

Under lördagen såg vi en tragikomisk föreställning på detta i Sundsvall. Tre män i kategorin slipsfascister som alla vill bli ”der Führer” pumpar ut ett hatbudskap mot alla som inte kommer igenom deras vita, svenska nålsöga. De strösslar sin lögnpropaganda med absurda siffror från någonstans och ingenstans. Budskapet kokar ned till ett ”Återvandringsverk” vars knektar ska jaga och tvångsdeportera alla som flyttat till Sverige sedan år 2000. Tiggarna ska fixas bort på ett dygn lovar AfS hetsiga talare. 

AfS består av avhoppade Sverigedemokrater som försvarar militanta nazister som misshandlar och mördar alla som inte passar in i den världsbild som delas av såväl AfS som SD och NMR (Nordiska motståndsrörelsen). AfS är ”den felande länken” mellan militanta nazister och kostymrasister.

AfS ledartrojka på plats bestod av Gustav Kasselstrand, William Hahne och Jeff Ahl. Alla Stockholmsrasister från SDU som nu är på kampanjresa norrut.

Det rasistiska hatmötet som var omgärdat av en kraftig polisbevakning möttes av en livlig och bestämd röd motdemonstration från medlemmar i Ung vänster, RKU, Feministiskt Initiativ och Rättvisepartiet Socialisterna.

”Krossa rasismen” och ”Försvara Asylrätten” – banderoller restes och talkörerna skallade ”Inga rasister på våra gator” och ”Ut med nassarna”. AfS-mötet samlade några få, redan frälsta deltagare. Vi i den röda antirasistiska motdemonstrationen stärktes under hemtåget genom stan av många värmande applåder. ■

RS Sundsvall

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!