Sundsvall: ”Uppropen skalla, rätt lön åt alla”

2008-04-23 14:43:44

foto: Per Johansson


Vi var närmare tusen personer som deltog i Vårdförbundets demonstration genom Sundsvall på lördagen. Det var inte bara vi som direkt berörs av konlikten som kom, utan flera hade dragit med sig bekanta och familjemedlemmar.
Vi ropade talkörer som: ”Våran lön och kompetens, stämmer inte överens!” och ”Uppropen skalla, rätt lön åt alla!”. På Stora torget där demonstrationen avslutades hölls kortare tal från olika arbetsplatser, bland annat talade narkossköterskan Magnus Claesson och Vårdförbundets distriktsordförande Conny Carlsson.

Per Johansson
Sjuksköterska på avd. 98, Rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!