Tältaktion för bostad: ”Var ska vi bo?”

Av Cesar Andersen Lindholm // Artikel i Offensiv

Inte nog med att Unga Socialister har varit aktiva i kampanjen Nej till marknadshyra sedan start och kommer att ha ett ungdomsinriktat torgmöte på protestdagen den 18 april – vi kommer dessutom att uppmärksamma frågan med en tältaktion.

Onsdag den 14 april kommer så många tält som möjligt att stå på Medborgarplatsen. Aktionen är coronasäker: max åtta deltagare där alla ombeds ha munskydd. Under aktionen kommer vi ha banderollmålning med temat ”Nej till marknadshyra”, inför protestdagen samma söndag.

Att just ungdomar organiserar sig i bostadsfrågor är av högsta vikt, då bostadspolitiken spelar en väldigt stor roll för vår framtid.

– Unga är idag oroliga över om de kommer kunna flytta hemifrån. I ett system med långa kötider, korttidskontrakt, brist på ungdomslägenheter, höga hyror och parasitära hyresvärdar är det många som tvingas bo kvar hemma eller soffsurfa hemma hos kompisar, säger Vilgot Karlsson från Unga Socialister.

Utöver flera av de unga medlemmarna i Rättvisepartiet Socialisternas Unga Socialister kommer även medlemmar från Ung Vänster och Revolutionär Kommunistisk Ungdom närvara. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!