Transport varslar om strejk på flygplatser och vid Ringhals

Arlanda är en av de flygplatser som det kan bli strejk på (Foto: News Oresund / Flickr CC).

av Offensiv

Den 15 juni sade Transportarbetareförbundet (Transport) slutligen upp bevakningsavtalet och lade samtidigt ett varsel om blockad – nyanställnings- och inhyrningsblockad, övertids- och mertidsblockad – från den 28 juni och strejk – total arbetsnedläggelse – med början den 3 juli. Varslet berör 160 företag och sammanlagt 20 000 anställda.
Om inget avtal sluts innan den 3 juli blir det strejk vid tre flygplatser: Bromma, Arlanda och Landvetter, samt vid Ringhals kärnkraftverk.

Arbetsgivarna, Säkerhetsföretagen som är med i Almega, har svarat ytterst provokativt på Transports varsel och hotar med att beordra skyddsarbete om inte facket delvis drar tillbaka sitt varsel.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!