Tre miljarder på en dag

2013-01-16 14:49:52
Kampanjer mot rasismen, sexuella trakasserier och skolnedskärningar var tre teman under helgens Offensivförsäljningar. Helgens aktiviteter gav totalt 7 660 kronor, och 272 Offensiv såldes. Utöver det såldes även 20 prenumerationer på Offensiv.

Idag (tisdagen den 15 januari) ­skriver tidningarna att H&M:s ägare Stefan Persson blivit tre miljarder kronor rikare när bolagets börsvärde ökat – på en dag. Det är han och andra kapitalister som ligger bakom Svenskt Näringsliv och andra propagandaorganisationer för kapitalism.
Arbetarrörelsen och socialister behöver bygga upp egna tidningar och kampanjer. Vi har inga som kan ge oss miljoner, men vi har många som kan ställa upp med mindre belopp.
Offensiv och de politiska kampanjerna är beroende av ekonomikampanjen. Månadsmålet för januari är 80 000 kronor och vi ligger ­hittills på 14 842 kronor. Vi ligger lite efter, men med två veckor kvar av månaden kan vi komma ikapp.

Rättvisepartiet Socialisternas CWI-insamling ligger fortfarande strax under 50 000 kronor och vi måste nå målet på 60 000 för att kunna ge det stöd som behövs till CWI:s internationella arbete, bland annat i Sydafrika, där Rättvisepartiet Socialisternas systerparti jobbar hårt till stöd för gruvarbetarnas kamp.
Vi tar tacksamt emot bidrag från våra läsare, både till ekonomikampanjen och till CWI-insamlingen.
Sätt in bidrag på PlusGirokonto 87 96 49-2!
Louise Strömbäck

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!