Trotskistisk politik på tysk tv

2006-07-28 14:10:15
TYSKLAND Lucy Redler från SAV, RS systerparti, sågs av fem miljoner tittare när hon deltog i ett politiskt soffprogram i söndags. Diskussionen hade den högerklingande rubriken ”Fattig genom arbete, rik genom HartzV”. HartzV kan i själva verket beskrivas som ”fattigdom skapad på laglig väg”, vilket Lucy förklarade och tillade att vad som behövs är en strid mot arbetslösheten – inte mot de arbetslösa:
– Vi har ingen kostnadsexplosion ifråga om HartzV, men det finns en annan explosion, nämligen den i vinster… Samhällets tillgångar måste användas till att skapa arbeten.

Robert Brecht

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!