Uddevalla: Stoppa privatiseringarna!

2007-11-21 16:17:38
I Uddevalla samlades den 14 november några hundra personer i protest mot privatiseringar och högerpolitik.
Uddevalla har varit en kommun som drabbats hårt av den extrema nyliberala privatiseringspolitiken, där allt ska säljas ut.
Tusentals har demonstrerat vid ett flertal tillfällen, inte minst mot kommunledningens utförsäljningar av tio förskolor.

Ilska och frustration

Den ilska och frustration som präglar Uddevalla märktes dock inte i onsdagens demonstration. Medelåldern var hög, liksom andelen fackliga ombudsmän och socialdemokrater.
En av talkörerna var talande ”Snälla ni, dämpa takten eller lämna från er makten”.
– Det var alltså inte frågan om att ändra politiken, utan om att dämpa takten. Behovet av ett socialistiskt alternativ är tydligt, säger Kim Holmstedt, RS Uddevalla.

Facket saknar strategi

Från fackligt håll fanns det heller ingen kampstrategi för att stoppa högerpolitiken.
– I valet 2010 ska ni få stå till svars för era politiska gärningar, sa Kommunals talare på demonstrationen.
– Det är nu privatiseringarna sker. Det är nu vanligt folk drabbas. Om facket mobiliserade sina medlemmar finns styrkan att stoppa högerpolitiken på såväl kommunal som riksnivå, avslutar Kim Holmstedt.

RS Uddevalla

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!