”Umeå behöver ett nattöppet kafé”

2008-09-03 15:15:35
Vid Umeå kommunfullmäkti­ge den 25 augusti behandlades Rättvisepartiet Socialis- ternas motion angående upprättandet av ett nattöppet ka­fé i Umeå.
Men motionen röstades ned av övriga partier i fullmäktige.

”Vi anser att det finns ett stort behov av en mötesplats i centrum för de lite äldre ungdomarna som vuxit ur fritidsgårdens utbud”, skriver Rättvisepartiet Socialisterna i motionen.
De kommersiella kaféerna är för dyra för de flesta ungdomar.
Dessutom stäng­er dessa kaféer  omkring kl 21.00, vilket hänvisar ungdomarna till de nattöppna hamburgerrestaurangerna under resten av kvällen.
– Det behövs ett kafé i Umeå som attraherar de äldre ungdomarna med senare stängningstider och billigare fika, sa Ingrid Eriksson, Rättvisepartiet Socialisterna, i debatten.
Lena Sandlin (s) menade att ett nattöppet kafé i centrum kan innebä­ra risker för ungdomarna. Sandlin argumenterade för att en senare stäng- ningstid innebar en risk för att alkoholpåverkade krogbesökare kan vistas för nära ungdomarna.
Rättvisepartiet Socialisterna ser att det nattöppna kaféet skulle fylla en viktig funktion vad gäller att minska ungdomars alkoholkonsumtion.
Emma Åberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!