Umeå: Demonstrera mot rasism 8 september

2006-08-22 23:44:26
Fredag den 18 augusti organiserade Rättvisepartiet Socialisterna och Elevkampanjen en manifestation mot rasism och mot sverigedemokraterna på Rådhustorget i Umeå. Manifestationen var en upptakt inför den större antirasistiska demonstration som planeras till den 8 september.

Patrik Brännberg frågades ut av personer från vår ungdomsförening. Flera andra ungdomar höll appeller om sverigedemokraternas kopplingar till nazism, mot homofobiskt våld och om flyktingpolitiken.

Stoppa rasistpartierna

Efter appellerna gick de 24 ungdomar som samlats bort till TV4 för att höra var de stod i frågan om att ta in reklam från sverigedemokraterna. TV4 får inte ha politisk reklam, men i kanalen TV4 Plus får politiska partier annonsera.
Tjänstemännen såg smått chockade ut över antalet ungdomar, men svarade snällt på våra frågor. De sa att alla annonsplatser fram till valet redan var slutsålda, så även om sverigedemokraterna skulle vilja annonsera skulle det inte finnas plats.
Efter besöket hos TV4 hade vi ett eftermöte, och 11 personer skrev upp sig och ville delta i arbetet inför den 8 september samt veta mer om Rättvisepartiet Socialisterna.

Samuel Söderberg
Davis Kaza

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!