Umeå: Enad Vänster den 16 september

2008-09-24 16:11:40
Öppnandet av riksdagen lockade kring 100 personer till Rådhustorget i Umeå för att visa sitt missnöje mot rasism och högerpolitik.
Enad Vänster stod bakom arrangemanget och flera representanter ur medlemsorganisationerna höll tal. Jan Hägglund, Rättvisepartiet Socialisterna, påminde om de försämringar för arbetslösa och sjukskrivna som alliansen började med direkt de tillträdde som regering.

Han uppmanade till gemensam kamp dels mot dessa försämringar, men också i samband med Kristallnatten, Lissabonfördraget samt valet till EU-parlamentet. På eftermötet konstaterade samtliga arrangörer att man var nöjd med demonstrationen och tryckte avslutningsvis på vikten av att göra öppnandet av riksdagen till en ny kampdag i striden mot rasism och högerpolitik.

Emma Åberg

David Sundqvist, 18 år:
– Jag är med och demonstrerar för att jag rent generellt vill stödja vänsterrörelsen, framförallt när det gäller klimatfrågan och kampen mot rasism.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!