Umeå: Protest mot rasism och diskriminering

2008-06-11 15:09:46
Torsdagen den 5 juni deltog Rättvisepartiet Socialisterna i Umeå i en antirasistisk protest tillsammans med Iranska föreningen, Kurdiska fö­reningen, Nätverket mot krig i Somalia och Elevkampanjen.

Protesten arrangerades med anledning av nazistmarschen i Stockholm dagen därpå – nationaldagen den 6 juni. En av arrangörerna för nazistmarschen, nationalsocialistisk front (nsf), har gjort försök att etablera sig i Umeå under året som gått.
Patrik Brännberg från Rättvisepartiet Socialisterna blev utfrågad av Kasper Irgens om bland annat farorna med att sverigedemokraterna riskerar att ta sig in i riksdagen i nästa val.
– Rasisterna i sverigedemokraterna plogar vägen för nazistiska våldsverkare, men de kan även påverka de eta­blerade partierna när det gäller frågor som asylpolitiken.
Tahir Sadlah från Kurdis­ka föreningen berättade att det finns över 100 asylsökande kurdiska flyktingar i Umeå.
– Flera av dem har fått avslag på sin asylansökan eller fått slut på sitt tillfälliga uppehållstillstånd och tvingas nu leva gömda.

Davis Kaza

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!