Umeå: Volvoarbetarna kräver politisk strejk

2006-11-08 15:24:37
För två veckor sedan antog ett välbesökt klubbmöte på Volvo Umeverken ett uttalande med krav på att regeringen drar tillbaka de förslag som nu hotar a-kassan. Till IF Metall riktades en begäran om politisk strejk, senast i samband med riksdagsbeslutet. Man kräver också att IF Metall verkar för att LO ställer sig bakom strejken.

Erik Pettersson, ledamot i klubbstyrelsen kommenterar beslutet:
– Efter det att vi läst upp uttalandet och beslutat med ett rungande ja, så applåderades det. Det är inte så ofta sånt händer.
Styrelsen för IF Metalls avdelning i södra Västerbotten har också antagit uttalandet som kräver politisk strejk. Från IF Metalls ledning är tongångarna dock än så länge avvisande.
– Vi har fört diskussioner med Stefan Löfven, ordförande för IF Metall, fortsätter Pettersson, men han tror inte att politisk strejk är ett bra tillvägagångssätt.
Erik Pettersson är dock försiktigt optimistisk:
– Många tycker att det nu behöver göras något, men om det ska bli till en politisk strejk så krävs det nog ett rejält tryck underifrån.
Den 9 november anordnas ett fackeltåg i Umeå mot rasism och högerpolitik.
Joel Eriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!