USA: Elevstrejk mot Irakkriget

2008-09-10 14:03:45
Trots att polisen försökte hindra elever att strejka var det flera hundra elever som strejkade mot Irakkriget den 4 september. Den dag då republikanernas konvent avslutades.

”Medan de styrande i de båda tvillingstäderna Minneapolis och Saint Paul rullar ut den röda mattan och välkomnar konventen säger vi att vi är trötta på att betala för ett krig som inte har något slut. Vi tänker inte vara tysta när de som har ansvaret för att hundratusentals dödats, iraki­er, afghaner och amerikanska soldater, samlas för att planera sina nya brott”, sade Desarae Walker från  Youth Against War & Racism och Socialist Alternative (CWI USA) vid demonstrationen.
Ty Moore

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!