Utvisa inte Hanna

2015-09-23 14:05:15

foto: Lina Rigney Thörnblom

Slut upp på demonstrationen – Låt Hanna stanna!

Hanna flydde från den etiopiska diktaturens förtryck. Hon blev fängslad och torterad blott 16 år gammal. Hennes pappa blev mördad på grund av sin politiska aktivism och hennes mamma är försvunnen. Trots hennes hjärtskärande berättelser och upplevelser planerar Sverige att utvisa henne till ett land där hon inte har några anhöriga.

Men många engagerar sig i kampen för Hannas rätt till asyl. Rättvisepartiet Socialisterna (RS) och Studenter mot Rasism såväl som hela Asylrörelsen Stockholm stödjer hennes kamp.

Störst engagemang visar dock hennes klasskamrater och lärare på Riksäpplet, där hon går det tredje och sista året på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. De samlade på bara en lunchrast in över 200 namn till en protestlista med krav på att Hanna måste få stanna kvar. En kampanjgrupp med namnet ”Låt Hanna stanna!” har startats upp av klasskamrater och lärare.

Veckans kampanjmöte (den 21 september) beslutade om att anordna en demonstration på Mynttorget utanför Riksdagen måndag den 28 september klockan 16.00. Lärare och klasskamrater kommer på förmiddagen inför demonstrationen att tillverka plakat som de ska ta med sig (rum 303 på plan 3 kl 12.00).

Ju fler som sluter upp för att sätta press på de ansvariga politikerna bakom den inhumana flyktingpolitiken, desto bättre. Vågen av solidaritet med flyktingar behöver omvandlas till en kämpande rörelse som kräver asyl åt alla som tvingas fly.

Låt oss tillsammans se till att Hanna får stanna i Sverige. ■

 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!