Utvisa inte Karyna och Irina!

2011-06-01 13:05:36
Karyna Kaliadkas och Irina Artemjevas hotas med utvisning till den homofoba diktaturens Vitryssland. De berättar för Offensiv:

– Vi fick avslag på vår ansökan om asyl i Sverige eftersom Migrationsverkets beslutsfatta­re kommit till slutsatsen att homosexuella kan överleva i Vitryssland. Men vi blev tvungna att fly från Vitryssland av goda anledningar. En dag blev vi misshandlade i parken av två män (det var inte för första gången) och hotade till livet med en kniv. Vi försökte hitta skydd hos poliserna, men det blev tvärtom. Istället för att hjälpa oss när de fick reda på att vi var lesbiska satte poliser­na själva igång med trakasserier mot oss. Homosexualitet ses som ett brott och liknas vid en infektionssjukdom i Vitryssland.
– Om vi tvingas återvända vända, då kan vi anta att vi är dömda. Vi vill leva i ett fritt och civiliserat samhälle, inte känna rädsla.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!