Vad har Bilbo gjort i facket?

2007-12-19 13:28:00
”Vi kräver fasta jobb!”, utropade vikarier i Stockholms stad i ett stort reportage på Kommunalarbetarens förstasida den 5 juni i år.
Artiklarna handlade om den kampanj mot vikarieeländet som Bilbo Göransson har tagit initiativ till.

Bilbo Göransson är ungdomsansvarig i Kommunal sektion 28 i Stockholm, landets största Kommunalsektion med 9 000 medlemmar.
Vikariekampanjen är ett av flera initiativ som Bilbo har tagit, tillsammans med medlemmar och fackligt aktiva i sektionen.
Speciella möten för unga medlemmar, stöd till medlemmar som har gjort en Lex Maria-anmälan och protester mot nedskärningar är andra frågor där Bilbo har agerat.
Han har också skrivit en motion om att Kommunal måste agera mot högerpolitiken. Motionen antogs av Kommunal i Stockholm och har skickats vidare till kongressen.
En stor del av det fackliga arbetet för Bilbo, som för alla fackligt aktiva, handlar om vardagsfrågor, där enskilda medlemmar eller arbetsplatser behöver stöd. Bilbo ingår också i förhandlingsteamet för Vällingby-Hässelby. Det handlar också om att gå på möten och representantskap och om att läsa avtal.
I detta arbete har Bilbo också lyckats få med sig nya fackligt aktiva.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!