”Vad ska vi göra? Riva Tidö!”

Demonstrationen i Stockholm. Aktioner hölls även i flera andra städer (Foto: Natalia Medina).

av RS Stockholm // Artikel i Offensiv

Lördagen den 15 april arrangerade det nystartade ”Nätverket för solidaritet och klimaträttvisa” demonstrationer på flera platser runt om i landet under parollen ”Riv Tidöavtalet”.

Nätverket består av ett antal organisationer, inklusive Ensamkommandes Förbund, Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa, Ingen Människa är Illegal, Extinction Rebellion, Föreningen Hjärtat, Linje 17 Mot Rasism och Attention, med flera.
Demonstrationer och aktiviteter hölls bland annat i Göteborg, Malmö, Örebro, Malå och Strömstad. I Stockholm marscherade över 150 personer i ett demonstrationståg från Norra Bantorget till Norrmalmstorg och ropade talkörer som ”Vad ska vi göra? Riva Tidö!”.

Bland talarna fanns Eva Märta Granqvist från Nu är det nog, Bitte Fossbo från Medmänniskor på Riksbron, Peter Forsberg från Extinction Rebellion, Vilgot Karlsson från Rättvisepartiet Socialisterna, Ingrid Eckerman från Stöttepelaren och Stoppa Utvisningarna till Afghanistan, Natte Hillerberg från Läkare mot rasism samt My Järphed och Mark-Amadeus Chivi från V.
Det är stärkande att många olika organisationer och föreningar har gått samman i detta gemensamma upprop för klimaträttvisa, antirasism och till försvar för asylrätten.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!