Våldtäkterna måste stoppas

2006-02-09 15:47:07
Det är inte bara rädslan som präglar stämningarna i Umeå efter våldtäkterna. Det finns även en stor ilska över hur våldet mot kvinnor begränsar rörelsefriheten för kvinnor och tjejer.

I helgen arrangerades åtminstone två fackeltåg mot våldtäkterna.
Rättvisepartiet Socialisterna och Elevkampanjen i Umeå anordnade redan förra torsdagen ett fackeltåg mot våldtäkter och våld mot kvinnor. Trots att det var minus 20 grader så deltog nästan 100 personer.
Kraven som togs upp i appellerna handlade både om konkreta krav – som ett kriscentrum för kvinnor – men också om att det i grunden krävs kamp mot det kvinnoförtryck som är grunden till både sexuella trakasserier och våld mot kvinnor.
8 mars
Alla som deltog på demonstrationen bjöds även in till det fackeltåg och möte som Rättvisepartiet Socialisterna kommer anordna på Internationella kvinnodagen den 8 mars.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!