Valet i Pakistan: Dödssiffran stiger i Baluchistan

2018-08-01 15:37:53
Dödssiffran är nu uppe i 31 döda och förväntas stiga efter att en självmordsbombare attackerat en vallokal i Baluchistans huvudstad Quetta.

Hashim Ghilzai från den lokala administrationen berättar för AFP att bombmannen försökte nå en vallokal innan explosionen.
– Över 40 andra har skadats i attentatet på onsdagen (den 25 juli), säger Waseem Bang, talesperson för civila sjukhuset, till Al Jazeera.
Explosionen ägde rum i anslutning till att vallokalerna öppnade för det pakistanska parlamentsvalet, ett val som i Baluchistanprovinsen har präglats av våld och död med flera självmordsattacker riktade mot valmöten. IS har tagit på sig attentaten. 

Minst 203 personer har dödats de senaste veckorna. I takt med att valdagen närmat sig har flera attentat riktats mot valmöten. Den 13 juli dödades 154 personer i en självmordsattack mot ett valmöte i staden Mastung, den näst dödligaste attack som skett i Pakistan. 

Under valrörelsens slutskede har även ytterligare massgravar hittats i Baluchistan av människorättsaktivister bortförda av den pakistanska armén.
Olika delar av självständighetsrörelsen har uppmanat till bojkott av valet under paroller som ”Legitimera inte slaveri” och ”Nej till val under ockupation”.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!