”Vår inmarsch i fullmäktige – en framgång för kampen”

2006-09-20 14:28:46
– Vår inmarsch i kommunfullmäktige är en stor framgång för kampen mot ökade klassklyftor och nedskärningar, säger Mattias Bernhardsson, 26 år, som, tillsammans med Lina Thörnblom, 19 år, blivit invalda i Haninge kommunfullmäktige för Rättvisepartiet Socialisterna.

Resultatet i Haninge är första gången någonsin ett parti till vänster om vänsterpartiet/VPK tagit mandat i Stockholms län. RS:s resultat i årets val i Haninge är en femdubbling av antalet röster jämfört med förra valet.
– Vi ska visa att vi inte är några vanliga politiker, utan vanliga människor, säger Lina Thörnblom.
– Under vår valkampanj deltog vi på Brandbergen IF:s årsmöte. De kämpar för att få tillbaka sin fotbollsplan och vi kommer att stödja dem. På mötet sade ungdomar till mig, ”Du är ju som oss, du är ju en vanlig tjej”. Jag tycker det är viktigt att det nu kommer att finnas politiker som lever på arbetarlön och inte är några som skor sig. Vi ska kämpa för Brandbergens IF, för att de ska få tillbaka sin fotbollsplan och en egen klubblokal, avslutar Lina Thörnblom.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!