Vem är det som är samhällsfarlig?

2008-04-23 11:40:48
– Jag tycker det borde varit högre lönekrav nu när vi ändå går ut i strejk. Facket borde dessutom sätta mer press. Men kravet på höjd minimilön är både bra och nödvändigt.
Det säger sjuksköterskan Inger Langre, som stod strejkvakt utanför Angereds vårdcentral, på strejkens första dag.
Hon säger vidare:
– Strejken är inte samhällsfarlig. Vården är säker, men vi måste få upp våra löner.

Strejken har stöd

Förbipasserande visade inte heller någon tillstymmelse till oro över den påstådda samhällsfaran. Istället var responsen enbart positiv och flera stannande för att visa sitt stöd.
– Det är politiker och arbetsgivare som är en samhällsfara. När vården drabbas av nedskärningar och vårdcentraler läggs ned så att vi i förorterna inte har någon vård att få, då är det ingen som talar om samhällsfara – men när de som drabbas hårdast av nedskärningarna kräver högre lön, då ropar arbetsgivarna högt. Jag står på de strejkandes sida, säger en förbipasserande man från Hammarkullen.
Kim Holmstedt

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!