Vi försvarade våra platser!

Rättvisepartiet Socialisterna försvarade de två mandaten i Luleå!

av RS Luleå

Trots etablissemangets mest högerorienterade valkampanj i modern tid lyckades Rättvisepartiet Socialisterna (RS) försvara våra två kommunfullmäktigeplatser i Luleå.

Detta samtidigt som riksdagsvalet och trenden landet runt visar på det stora hotet från högern och rasismen. RS har med vår valkampanj i Luleå och Haninge visat möjligheterna och vad som behövs från fack, gräsrötter och vänstern mot nationalismen, rasismen och attackerna på arbetares levnadsstandard och villkor, och RS kommer med våra mandat göra vad vi kan i den kampen.
Kontakta gärna oss om du vill diskutera och utvärdera valet samt vilken kamp som behövs.

Vårt budskap om att kamp lönar sig och är absolut nödvändig för att försvara välfärden och klimatet, för att stå upp mot rasism och sexism, fick ett väldigt stort stöd när vi knackade dörr och mötte arbetare, unga och pensionärer på gator och torg.
Vi stod emot en trend av högerhets uppifrån, politisk förvirring och lägre valdeltagande, och ökade faktiskt vår andel av rösterna något. Vi gjorde framsteg i arbetarområden som Örnäset, Hertsön och Porsön. På Porsöudden gick vi från 3,6 till 9,6 procent av rösterna!
I Haninge hade vi också en väldigt bra kampanj, men det politiska klimatet gjorde att vi inte kunde ta tillbaka de mandat vi förlorade 2018 när kommunpolitikerna införde en 3%-spärr för att stoppa små partier. 

Vår profil som antirasister och internationalister blev tydlig i våra protester mot rasism i allmänhet och SD och Rasmus Paludan i synnerhet, men också av de kamrater från vår internationella organisation ISA som kom till Luleå och Haninge för att stödja oss.
Nu går kampen vidare: RS kommer att fortsätta använda våra valda positioner för att organisera kamp och protester, till exempel för äldreomsorgen och mot den rasistiska hets som hotar med en ny blåbrun regering. Även i Haninge och resten av Sverige går kampen vidare. RS meritlista från Haninge och Luleå, kampen mot marknadshyra osv visar att motståndet kan och måste byggas underifrån.
Vill du organisera dig för välfärden, mot rasism, sexism och högerpolitik efter valet – kontakta Rättvisepartiet Socialisterna!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!